Povestea brandului Arete, povestea excelentei

Cosmin Neagu si Mihai Dinu

Multi dintre voi m-ati intrebat cum s-a nascut bradul de sosete premium pentru barbati Arete. Ei bine, m-am hotarat sa scriu un articol despre asta. E frumos sa-mi amintesc cu drag fiecare etapa si promit ca voi face asta cat de des pot. Acum va invit sa intram in firul narativ si sa descoperim impreuna povestea Arete, povestea excelentei.

Pentru a face un ban de buzunar Mihai vindea inca din liceu sosete colegilor lui pe care le procura de la o fabrica fiind calitatea a doua si a treia (sosete cu mici defecte de fabricatie). Ideea de business s-a conturat cand Mihai mi-a facut cadou cateva perechi de sosete in preajma sarbatorilor de iarna (2015). Am fost placut impresionat de calitatea sosetelor, de modul in care se simteau pe picior si de designul lor. Avand deja experienta antreprenoriala, am identificat o noua oportunitate de business si i-am propus lui Mihai sa dezvoltam impreuna un brand premium de sosete pentru barbati, fabricate in Romania. Asta se intampla in anul 2015. Am conturat totul intr-o calatorie cu trenul, iar de atunci incercam sa promovam excelenta prin ceea ce facem in fiecare zi. Nu ne-am simtit pregatiti chiar atunci sa incepem asa ca am amanat totul pana in ianuarie 2017 cand am facut primul pas si am contactat un specialist pe partea de branding.

Mai departe am studiat piata si am descoperit ca in mall-uri, chiar si in magazine situate pe strazi comerciale majoritatea sosetelor sunt din import iar calitatea nu este intotdeauna cea mai buna. Am alcatuit o lista a brandurilor existente, a preturilor, am cumparat sosete de la ei si am studiat calitatea materiei prime obtinand astfel un raport a ceea ce se intampla in piata la momentul respectiv. Aceasta a fost confirmarea ca ideea noastra ar putea avea succes.

Cand am inceput afacerea nu cunosteam aproape nimic despre domeniul fashion si cum se intampla lucrurile insa pe parcurs am invatat, ne-am documentat iar acolo unde a fost nevoie am luat alaturi de noi si specialisti care ne-au consiliat.

Ideea de a face sosete de calitate ne-a provocat sa cautam furnizori de fire si sa testam calitatea acestora, alegand astfel firele care sa sustina cel mai bine aceasta dorinta a noastra. Dupa acest pas am purtat si spalat de mai multe ori sosetele pentru a vedea ce se intampla cu ele in timp si care este gradul de deteriorare. In felul acesta am descoperit ca durata de viata se prelungeste considerabil daca sunt spalate pe dos.

Am construit astfel principiile de baza ale brandului, ceea ce ne-am propus sa transmitem clientilor nostri, astfel incat am hotarat sa comunicam excelenta. Din punctul nostru de vedere excelenta inseamna a fi mai bun astazi decat ai fost ieri, a progresa de la o zi la alta. Apoi am cautat moduri prin care putem sa transmitem mai departe obiceiul excelentei. Am ajuns astfel sa studiem viata marilor personalitati care au marcat istoria omenirii si ne-am dat seama ca ei sunt un exemplu viu pentru orice generatie. Am vazut parcursul pe care l-au avut acestia in decursul carierei lor si faptul ca s-au confruntat cu probleme, au avut suisuri si coborisuri, insa privirea lor a fost indreptata mereu spre succes si spre excelenta.

De aici si numele brandului „Arete”, care in limba greaca inseamna „excelenta”, „virtute” sau „potentialul maxim la care poate sa ajunga un om in decursul vietii sale”.

 

Sigla Arete

De aceea am creat aceasta colectie unica de modele ce poarta fiecare numele unei personalitati marcante din istoria omenirii. Ne-am propus astfel sa inspiram atat viata, cat si tinuta clientilor nostri. Ne-am bazat pe experienta pe care o are clientul atunci cand comanda si primeste sosetele, de aceea am investit si in partea de packaging astfel incat fiecare client care comanda de la noi primeste o scrisoare personalizata iar sosetele sunt impachetate in hartie de matase si aranjate frumos in cutie de carton sau lemn dupa preferinte.  Asa am petrecut primul an si jumatate, timp in care am pus umar la umar pentru dezvoltarea brandului. Primele vanzari mai serioase au avut loc in jumatatea lui 2018 cand am inceput sa dezvoltam lantul de distributie prin parteneri.

Ramai aproape de noi. Povestea Arete continua! 🙂

Lasa un comentariu